9 Ağustos 2010 Pazartesi

NEVRESİM TAKIMI ALIRKEN NELERE DİKKAT ETMELİYİZ ?

Eviniz için alacağınız herhangi bir nevresimi almadan önce aşağıdakilere dikkat edin.


Boya – Baskı : Evimizde bulunan birçok eşya bir şekilde boyanır. Nevresim takımları, havlu ve bornozlar vücuda sıkça temas ettiğinden dolayı bu ürünlerde kullanılan boya çok önemlidir. Çabucak akan, zararlı maddeler kullanılmış boyalar kullanılarak üretilmiş ürünler kesinlikle alınmamalıdır. Le Vele ürünleri boyalarının içeriğinde zararlı madde kullanılmadığını belgeleyen Oeko-Tex sertifikasına sahiptir.


İplik : Kumaşlar ipliklerden dokunur.Bu nedenle aldığınız ürünün kumaşının içeriği çok önemli. Pamuk, Polyester, Bambu gibi iplikler değişik şekillerde bir araya gelerek kumaşları oluşturur. Pamuk ve Bambu gibi doğal ürünler vücuttaki teri çabuk emdiği ve vücudun nefes almasını sağladığı için daha iyi bir tercihtir. Pamuk, ev tekstili sektöründe yoğun olarak kullanılan bir hammaddedir. Pamuğun kalitesini ipliği oluşturan elyafın uzunluğu belirler. Daha uzun elyaf daha kaliteli pamuk demektir.






İplik Sayısı : İplik sayısı kumaşın kalitesini belirleyen en önemli etmendir. Kısaca bir inçteki atkı ve çözgü ipliği sayılarının toplamı olarak ifade edilebilir. İnçteki iplik sayısı arttıkça kumaşın kalitesi artar. Kumaş içeriye zararlı şeyleri sızdırmaz, daha yumuşak ve dayanıklı olur.

Hiç yorum yok: