11 Mart 2010 Perşembe

DERİMİZİN KIRIŞMASINI NASIL GECİKTİREBİLİR?

NASIL KORUNURUZ?






BESLENME: Öncelikle bol su içilmesi gerekir.Bilindiği gibi su, adeta içten dıştan bütün bedeni temizleyen, harekete geçiren bir hayat kaynağıdır.





E VİTAMİNİ: E vitamini ağırlıklı, posalı besinler alınmalıdır.Soya yağı, ayçiçek yağı, badem, ceviz, yer fıstığı E vitamini bakımından zengin besinlerdir.





C VİTAMİNİ: C Vitamini kolajen üretimini arttırarak,cildin daha düzgün ve sıkı görünmesine yardımcı olur.Bilindiği gibi doğal yoldan C vitamini almak için, kivi, portakal, limon, greyfurt, domates, maydanoz ve dolmalık biberi bolca tüketmek gerekir.





ZAMAN: Yıllarca ihmal edilen bir cildi birkaç haftada gençleştirecek bir bakım henüz icat edilmedi. En ideali cildi temiz tutmak, 25 yaşından itibaren göz çevresine her gece yatmadan cilde uygun göz çevresi kremi uygulamak ve cilt tipine uygun nemlendirici kremlerle cildi sürekli desteklemek. Orta yaşta ise ekstra besleyici ve koruyucu kremlerle cilt bakımına devam etmek önemlidir.





E vitamini maskesi: 1 yumurta sarısını, 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı ve 5 gr E vitamin ile iyice karıştırın. Bu karışımı ince bir tabaka halinde yüze ve boynunuza uygulayın. 30 dakika sonra bol suyla yıkayın.





YETERLİ UYKU: Düzensiz beslenme gibi, düzensiz uyku saatleri de cildin kırışmasına olumsuz katkıda bulunur. 6 saatten az uyumak cildin sevmediklerindir.





GÜNEŞ KORUYUCU KREMLER : Yaz kış mutlaka açıkhavaya çıkınca, cilde uygun yüksek faktörlü güneş koruyucu kremler kullanmak, cildi güneşin zararlı ışınlarından korumak cilt için son derece gereklidir.





SİGARA İÇMEYİN: Bu son uyarı sigara tiryakilerinin pek sevmediği türden olacak. Sigara tüketimi cildin birinci düşmanı bile sayılabilir. Donuk ve mat bir görünüm kazanan ciltte her gün yeni bir kırışıklıkla karşılaşmak istemiyorsanız, sigarayı terk edin.

Hiç yorum yok: